ІНТЕРКАЛЬОВАНІ ШАРУВАТІ КРИСТАЛИ InSe, GaSe І Bi2 Te3 ТА ЧУТЛИВІ ЕЛЕМЕНТИ ПЕРЕТВОРЮВАЧІВ ТИСКУ НА ЇХ ОСНОВІ - Кудринський, З. Р.; Ковалюк, З. Д. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2013)
Показана принципова можливість використання шаруватих напівпровідникових кристалів InSe, GaSe і Bi2 Te3 як чутливих елементів для перетворювачів тиску. Запропоновано два способи вимірювання тиску на основі шаруватих кристалів: по залежності параметра (струму) інтеркаляції від тиску і по залежності електрорушійної сили інтеркалата від тиску