АНАЛОГОВИЙ ПЕРЕТВОРЮВАЧ СВІТЛА НА БАЗІ ОДНОПЕРЕХІДНОГО ТРАНЗИСТОРА - Викулин, І. М.; Курмашев, Ш. Д.; Веремьова, А. В. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2013)
Розглянуто принцип дії аналогового перетворювача світла на базі генератора на одноперехідному транзисторі із струмозадаючим елементом і конденсатором в емітерному ланцюжку. Вихідним параметром є частота генерації як функція інтенсивності світла. Максимальна чутливість досягається, коли в якості струмозадаючого елемента використовується біполярний фототранзистор, а ємність конденсатора знижується із зменшенням напруги.