ХАРАКТЕРИСТИКИ ГАЗОВИХ СЕНСОРІВ НА ОСНОВІ ZnO РІЗНОЇ РОЗМІРНОСТІ - Лубочкова, Г. О.; Станько, О. П.; Турко, Б. І.; Кулик, Б. Я.; Серкіз, Р. Я.; Капустяник, В. Б. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2013)
Вивчено вплив морфології поверхні та розмірних ефектів на характеристики резистивних сенсорів на основі ZnO. Досліджено залежність чутливості на пару етилового спирту, аміаку та ацетону датчиків, створених з тонких плівок, мікро- та наноструктур ZnO, від розміру структурних елементів активного матеріалу. Вперше отримано методом електроосадження з водного розчину наноструктури ZnO з p-типом провідності.