СПОСТЕРЕЖЕННЯ ЯКР В ТЕРМОМЕТРИЧНІЙ РЕЧОВИНІ Cu2 O - Політанський, Л. Ф.; Саміла, А. П.; Хандожко, В. О. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2013)
Досліджувався закис міді (Cu2 O), що є перспективним матеріалом для застосування в ЯКР - термометрах і вимірювачах тиску. Метою досліджень було встановлення мінімальної маси робочої речовини, при якій можливе надійне спостереження резонансної лінії. Записи спектрів здійснювалися із використанням автодинного регенеративного спін-детектора з модуляцією Зеємана.