СУПРАМОЛЕКУЛЯРНІ СТРУКТУРИ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ФАРАДЕЄВСЬКОГО І ЄМНІСНОГО НАКОПИЧЕННЯ ЕНЕРГІЇ - Григорчак, І. І.; Войтович, С. А.; Середюк, Б. О.; Товстюк, Н. К. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2013)
Синтезовано дублетноматричну ієрархічну структуру конфігурації <молекулярно- граткова матриця МСМ-41<діоксид титану>> та супрамолекулярну структуру <МСМ- 41<нематик (п-цианфениловий ефір н-гептил бензойної кислоти - 40%)>>. Застосування першої з них в катодному процесі Li+ - інтеркаляційного струмоутворення показало суттєве підвищення зміни вільної енергії Гіббса реакції та покращення структури розрядної кривої. Супрамолекулярна структура з впровадженим гостьовим нематиком забезпечує колосальне підвищення діелектричної проникності та низьке значення тангенса кута електричних втрат, що робить їх перспективними для розвитку технології радіочастотних конденсаторів нового покоління.