ВОЛЬТ-ФАРАДНІ ВИМІРИ ТА СПЕКТРОСКОПІЯ ПРОВІДНОСТІ САМООРГАНІЗОВАНИХ ГЕРМАНІЄВИХ ОСТРІВЦІВ В КРЕМНІЄВИХ P-N З’ЄДНАННЯХ - Shkil, M. V.; Ilchenko, V. V.; Tretyak, O. V.; Chen, P. S.; Pei, Z. W.; Tsai, M. J. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
За допомогою вольт-фарадних вимірів та спектроскопії провідності досліджувалися електричні властивості самоорганізованих германієвих квантових точок та квантових ям, що були вбудовані в кремнієві p-i-n діоди. Досліджувані зразки були вирощені на кремнієвій підкладинці з орієнтацією 001 за допомогою надвисоковакуумного хімічного парового осадження. Лінійний ріст термічної енергії активації (з 250 меВ до 380 меВ), який отримується після обробки даних спектроскопії провідності для зразку з квантовими точ- ками, показує, що ансамбль германієвих острівців має малу за величиною та в середньому неперервну густину станів. Для зразку без попередньої обробки бором ми знайшли два рівня з енергіями активації біля 132 меВ та 202 меВ, значення яких майже не змінювалися в деякому діапазоні зворотніх напруг.