ЛАЗЕРНИЙ ФОТОІОНІЗАЦІЙНИЙ СЕНСОР ІЗОТОПІВ ТА ПРОДУКТІВ ЯДЕРНИХ РЕАКЦІЙ: ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ НОВОЇ СХЕМИ - Ambrosov, S. V. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
Вперше запропоновано лазерний фотоіонізаційний сенсор ізотопів, ядерних ізомерів та продуктів ядерних реакцій. В основі його реалізації лежить отимальна теоретична схема селективного лазерного збудження атомів ізотопів у рідбергівські стани та механізм по- дальшої стохастичної іонізації за рахунок зіткнень. Операторна теорія збурень та метод стохастичного рівняння Фоккера-Планка використано для опису процесу стохастичної іоні-зації за рахунок зіткнень. Модель оптимальних лазерних діянь і апарат матриці густи- ни за-стосовано для чисельного моделювання оптимальної схеми детектування ізотопів Na,U,Cs Cf