ЛАЗЕРНИЙ ФОТОІОНІЗАЦІЙНИЙ СЕНСОР ПОДІЛЕННЯ ВАЖКИХ ІЗОТОПІВ ТА ЯДЕРНИХ ІЗОМЕРІВ: СЕЛЕКТИВНА ІОНІЗАЦІЯ СТАЛИМ ЕЛЕКТРИЧНИМ І ЛАЗЕРНИМ ПОЛЕМ (U, Tm) - Ambrosov, S. V. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
Запропоновано нову оптимальну схему селективного фотоіонізаційного сенсору поділення важких ізотопів й ядерних ізомерів, яка базується на лазерному збудженні атомів ізотопів у рідбергові стани та подальшій іонізації зовнішнім сталим електричним полем. Метод релятивістської теорії збурень, модель оптимальної лазерної дії та формалізм матриці густини використані для чисельного моделювання параметрів оптимальної схеми детектування важких ізотопів урана й туллія.