ДЕТЕКТУВАННЯ СТРУКТУРИ ПОЛЯ ЗАБРУДНЕННЯ АТМОСФЕРИ ПРОМИСЛОВОГО МІСТА: СТОХАСТИЧНІСТЬ І ЕФЕКТИ ХАОСУ - Glushkov, A. V.; Bunyakova, Yu. Ya.; Khokhlov, V. N.; Prepelitsa, G. P.; Tsenenko, I. A. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
Розглянуто нову схему детектування просторово-часової структури полів забруднення повітря в атмосфері промислового міста. Схему протестовано на даних по аерозольному пилу в атмосфері м. Одесси. На підставі аналізу емпірічних даних в межах методу кореляційної розмірності виявлені стохастичність та ефекти хаосу у динамиці і структурі поля забруднення атмосфери промислового міста