ДОСЛІДЖЕННЯ ТА ОПТИМІЗАЦІЯ РІЗНИХ ПЕРЕТВОРЮВАЧІВ ДЛЯ СТВОРЕННЯ АМПЕРОМЕТРИЧНИХ БІОСЕНСОРІВ - Bereghetskyy, А. L.; Schuvaylo, O. M.; Arkhypova, V. М.; Shkotova, L. V.; Chovelon, J.-М.; Soldatkin, О. P.; Dzyadevych, S. V. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
В роботі досліджено характеристики різних перетворювачів, що пропонується використовувати для створення амперометричних біосенсорів, а саме різноманітних вуглецевих та металевих електродів, виготовлених за сучасними технологіями. Показано, що платина є найбільш придатним електродним матеріалом для використання в якості амперометричних перетворювачів. Можливе також застосування гребінчастих планарних електродів як амперометричних перетворювачів. Визначено, що оптимальним матеріалом для виробництва таких електродів є платина, а їх підкладки — кремній, ширина пальців електродів та відстань між пальцями гребінок — 10 мкм.