ЗАСТОСУВАННЯ ЛІНІЙНИХ КЛАСИФІКАТОРІВ ДЛЯ АНАЛІЗУ ІНФОРМАТИВНОСТІ СЕНСОРНИХ МАСИВІВ ПРИ РЕЄСТРАЦІЇ МОЛЕКУЛ ЛЕТКИХ РЕЧОВИН - Pavluchenko, A. S.; Kazantseva, Z. I.; Koshets, I. A.; Shirshov, Yu. M. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
В роботі розглянуті деякі підходи до покращення якості класифікації при розпізнаванні хімічних образів за рахунок попередньої обробки та редукції розмірності відгуків багатосенсорного масиву. Запропоновано критерій оцінки лінійної роздільності класів аналітів, який дозволяє вирішувати задачу вибору оптимального з точки зору класифікації методу обробки відгуків не вдаючись до перехресної перевірки з багатократним тренуванням класифікатора.