ВЕЙВЛЕТ АНАЛІЗ І ДЕТЕКТУВАННЯ ЗАГАЛЬНОГО ВМІСТУ ОЗОНУ У ЗЕМНІЙ АТМОСФЕРІ: МІКРОС ТЕХНОЛОГІЯ “GEOMATH” - Glushkov, A. V.; Khokhlov, V. N.; Svinarenko, A. A.; Bunyakova, Yu. Ya.; Prepelitsa, G. P. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
Розроблено мікрос технологію обробки данних і детектування загального вмісту озону в земній атмосфері, яка базується на використанні данних супутникових тощо спостережень та ПК комплексу програм вейвлет аналізу “GeoMath”. Як приклад застосування, вивчається вплиа антарктичної осциляції на загальний вміст озону у південній півкулі з використанням вейвлет трансформації. Показано, що наибільша вейвлет міцність спостерігається для циклів антарктичної осциляції з періодами 5.5, 3-4, 2-3 и 1 рік. Виявлено позитивну кореляцію між індексом антарктичної осциляції з 5.5-річним періодом та вмістом озону у середніх широтах.