ПЕРСПЕКТИВИ СТВОРЕННЯ ПОРТАТИВНИХ БІОСЕНСОРІВ НА ОСНОВІ ПОВЕРХНЕВОГО ПЛАЗМОННОГО РЕЗОНАНСУ - Voytovych, I. D.; Korsunsky, V. M.; Kosogor, A. N.; Starodub, M. F.; Javorskiy, I. O. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
Проаналізовані існуючі типи біосенсорів на основі поверхневого плазмонного резонансу (ППР). Розглянуто перспективи створення портативних ППР-сенсорів, придатних для широкого використання в біології, медицині, сільському господарстві, тощо, в тому числі і в польових умовах. Запропоновано два конструкторсько-технологічних варіанти побудови портативних ППР-сенсорів — з прямолінійним і зі зворотним оптоелектронними каналами. Розглянуті елементна база та особливості роботи вказаних сенсорів. Для подальшого розширення технічних і функціональних можливостей портативних ППР-сенсорів передбачається використати електронні методи прийому й обробки двохвимірних потоків інформації.