МОДЕЛЮВАННЯ ДОВГОПЕРІОДНИХ ВОЛОКОННО-ОПТИЧНИХ РЕШІТОК ТА ЇХ ЗАСТОСУВАННЯ В СЕНСОРАХ РІВНЯ РІДИНИ - Flores-Llamas, I.; Svyryd, V. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
Подана математична модель неоднорідної довгоперіодної волоконно-оптичної решітки, заснована на теорії зв’язаних мод. Ця модель здатна врахувати й випадок з показником заломлення навколишнього середовища вищим, ніж в оболонки оптичного волокна, що дає переваги в багатьох застосуваннях. В якості одного із застосувань моделі, розроблено новий сенсор рівня рідини, а також порівнюються результати його моделювання з експериментальними даними.