ЗАСТОСУВАННЯ МОДИФІКОВАНОГО ПЛАТИНОЮ TiО2 -МІКРОЕЛЕКТРОДУ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ КОНЦЕНТРАЦІЇ КИСНЮ В ПЛАЗМІ КРОВІ - Kolbasov, G. Ya.; Vorobets, V. S. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
Розроблено мікроелектрод для визначення концентрації кисню в біологічно активних середовищах електрохімічним методом, чутливим елементом якого є модифікований платиною дисперсний оксид титану. Досліджено кінетику електровідновлення кисню на модифікованих TiO2 - електродах в плазмі крові і в сорбілакті. Знайдено, що при катодних потенціалах -0,5 ч -1,0 В (відн. Х.С.Е.) залежність струму відновлення О2 від концентрації кисню в діапазоні СО2  = (0,9ч4,6)∙10-2 г∙л-1 була прямолінійною і проходила через початок координат. Встановлено, що кількість електронів на стадії розряду в реакції відновлення кисню n=1, а загальна кількість електронів в реакції ns ≈2. Показано, що досліджені електроди стабільні при довготривалому циклюванні і перспективні для використання в електрохімічних сенсорах кисню для біологічно активних рідин.