НА ШЛЯХУ ДО СТВОРЕННЯ ТЕРМОЕЛЕКТРОПЕРЕТВОРЮВАЧІВ НА ОСНОВІ НАНООБ’ЄКТІВ ТИПУ КВАНТОВИХ ТОЧОК, НАНОДРОТІВ І НАДГРАТОК - Гайдар, Г. П. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2012)
У роботі розглянуто проблеми, пов’язані з ефективністю термоелектроперетворювачів, створюваних на основі використання нанодротів, надґраток і квантових точок. Акцентується особлива увага на ролі внутрішніх механічних напружень, які суттєво впливають на зонну структуру напівпровідникових компонентів термоелектроперетворювачів і які необхідно враховувати як при розгляді загальних питань кінетики електронного газу в напівпровідникових кристалах, так і при конкретному вирішенні задач, пов’язаних із прямим перетворенням теплової енергії в електричну.