ІНФРАЧЕРВОНІ СЕНСОРИ НА ОСНОВІ БАГАТОКОМПОНЕНТНИХ ТВЕРДИХ РОЗЧИНІВ ХАЛЬКОГЕНІДІВ СВИНЦЮ-ОЛОВА - Ткачук, А. І.; Тетьоркін, В. В.; Царенко, О. М.; Рябець, С. І.; Ковальов, Ю. Г. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2012)
Методами рідинної епітаксії та термічного вакуумного напилення сформовані лінійки фотовольтаїчних інфрачервоних сенсорів на основі поверхнево-бар’єрних структур -шар/(KCl, )/Al(Pb) і Pb/ -шар/ . При температурі вимірювань 80 170 К, піковій довжині хвилі 8 12,2 мкм та довжині хвилі відсічки 8,3 12,8 мкм вони мали добуток диференціального опору при нульовому зміщенні на активну площу = 0,18 2,72 Ом·cм2, пікову квантову ефективність =0,28 0,52 та питому виявну здатність (0,61 4,51) 1010 см·Гц1/2·Вт-1.