СЕЛЕКТИВНІСТЬ ГАЗОЧУТЛИВОСТІ КЕРАМІКИ ZnO З ДОМІШКОЮ Ag2O ДО ПАРІВ СПИРТІВ - Ляшков, А. Ю.; Тонкошкур, А. С. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2012)
Досліджено чутливість електропровідності кераміки на основі ZnO з домішкою Ag2O до парів предельних одноатомних спиртів. Встановлено пропорційність між відгуком і молекулярною масою спиртів окремо в групах первинних (метиловий, етиловий, пропиловий, бутиловий, амиловий), вторинних (ізопропи-ловий, втор-бутиловий) і третинних спиртів ( трет-бутиловий, трет-амиловий).