АКУСТОЧУТЛИВИЙ СЕНСОР НА ОСНОВІ НАПІВПРОВІДНИКОВОГО ДАТЧИКА ХОЛЛА - Tymochko, M. D.; Olikh, Ya. M. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2007)
В роботі вперше запропонована можливість значного підвищення чутливості напівпровідникового давача Холла (ДХ) за допомогою ультразвукових (УЗ) хвиль; принцип динамічного керування ДХ зумовлений ефектом акустостимульованого зсуву температури інверсії, величина якого визначається інтенсивністю УЗ хвилі. Такий ДХ є сенсором акустичного поля.