ДИНАМІКА РАДІАЦІЙНИХ ПЕРЕХОДІВ МІЖ ШТАРКІВСЬКИМИ ПІДРІВНЯМИ ДЛЯ НЕВОДНЕПОДІБНИХ АТОМІВ ТА ДВОАТОМНИХ МОЛЕКУЛ У ЗОВНІШНЬОМУ ЕЛЕКТРИЧНОМУ ПОЛІ - Mikhailenko, V. I.; Kuznetsova, A. A.; Mudraya, N. V.; Svinarenko, A. A. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
Сформульовано квантовий підхід до визначення ймовірностей радіаційних переходів між штарківськими підрівнями для неводнеподібних атомів та двоатомних молекул у зовнішньому електричному полі, яка базується на операторній теорії збурень і методі модельного потенціалу. Розглянуті радіаційні явища можуть бути основою для побудови нових типів квантових сенсорних приладів.