ІНТЕГРАЛЬНО-ОПТИЧНІ ХВИЛЕВОДНІ СТРУКТУРИ З НАНОРОЗМІРНИМ АКТИВНИМ ШАРОМ НА ОСНОВІ ХАЛЬКОГЕНІДНИХ СКЛОПОДІБНИХ НАПІВПРОВІДНИКІВ (ХСН) - Horvat, G. T.; Sakalosh, I. I.; Sharkan, Y. P.; Popovich, I. I. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
Проведено дослідження двошарових хвилеводних інтегрально-оптичних структур: дифузійний хвилевод — активний нанорозмірний градієнтний шар ХСН із експоненц іальним та параболічним розподілом профілю показника заломлення. Визначено хвилеводні параметри отриманих структур та їх зміни при фотоіндукованій зміні показника заломлення активного шару ХСН.