ЛАЗЕРНА УСТАНОВКА ДЛЯ ВИМІРЮВАННЯ ПАРАМЕТРІВ АКУСТИЧНОГО ПОЛЯ НА ПОВЕРХНІ АКУСТОПРОВОДІВ - Blonsky, I. V.; Lepikh, Ya. I.; Semenov, V. V.; Gryts, V. G.; Stronski, A. V. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
Вперше показана можливість розробки та створення стійкої відносно дії дестаб ілізуючих факторів функціональної оптичної схеми лазерної гетеродинної установки, призначеної для дослідження амплітудних і фазових полів поверхневих акустичних хвиль (ПАХ). Вона виконана не окремими оптичними елементами, а зібрана з двох узлів — вузол зонда і вузол фотоприймача з мінімальним числом оптичних елементів. Це дало змогу зменшити похибку при проведенні амплітудних та фазових вимірів, оскільки установка забезпечу є високу чутливість до малих амлітуд ПАХ і хорошу відтворюванність результатів. Наводиться оптична схема, викладено принцип дії установки, надаються результати деяких досліджень.