МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ПЕРЕХІДНИХ ПРОЦЕСІВ В КРІОТРОНАХ НА ОСНОВІ СКВІДІВ - Tyhanskyi, M. V.; Partyka, A. I. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2007)
Використовуючи еквівалентну схему та принцип роботи двоконтактного надпровідного квантового інтерферометра (СКВІДа) як елемента комп’ютерної пам’яті, створено математичну модель перехідних процесів у таких елементах пам’яті. Розраховано перехідні характеристики квантових кріотронів при керуванні їх логічним станом імпульсами магнітного потоку для логічних переходів “0”→“1” та “1”→“0”. Показано, що стабільно працювати такі кріотрони можуть тільки при логічних переходах “0”→“1”. Досліджено вплив на перехідні характеристики кріотронів амплітуди керуючих імпульсів і середньої тривалості імпульсів.