СПІН-ЗАЛЕЖНИЙ СТРУМ В СТРУКТУРАХ НА ОСНОВІ КНС - Krivokhizha, K. V.; Tretyak, O. V.; Shkavro, A. G. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2010)
Досліджувались структури у вигляді смужки кремнію на сапфірі, в якій формувався бар’єр Шоткі. В них виявлено наявність спін-залежного струму при кімнатних температурах. Експериментально досліджувались вольтамперні, частотні та польові залежності загального та спін-залежного струму, а також вплив освітлення на них. Запропоновані механізми протікання струму в таких структурах, експериментальні результати добре узгоджуються з проведеними оцінками. Виявлено, що в структурі існують два конкуруючі спінзалежні канали протікання струму, які за певних умов можуть компенсувати один одного.