Експрес аналізатор параметрів функциональних матеріалів на основі методу імпедансної спектроскопії - Кукла, О. Л.; Мамикін, А. В.; Майстренко, А. С.; Павлюченко, О. С. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2012)
Разроблено портативний автоматизований імпедансний аналізатор характеристик функціональних матеріалів. Разроблена методика визначення ряду фізико-хімічних параметрів досліджуваних матеріалів шляхом проведення кондуктометричних та диелькометричних вимірювань і аналізу еквівалентних електричних схем вимірювальної системи. Продемонстровано можливість використання вказаного пристрою як сенсорного перетворювача біохімічного типу.