ЕЛЕКТРОКАТАЛІЗАТОРИ ДЛЯ КИСНЕВИХ СЕНСОРІВ НА ОСНОВІ ГЕТЕРОМЕТАЛІЧНИХ M/Mn(II) (M= Cо(III), Cu(II)) ОКСАЛАТНО-АМІННИХ КОМПЛЕКСІВ - Smyntyna, V. A.; Skobeeva, V. M.; Zavezion, T. F. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2008)
Синтезовані електрокаталізатори відновлення кисню на основі активованого вугілля СІТ-1, промотованого піролізованним гетерометалічним комплексом [CoL][Mn(C2 O4 )2 ]Clx3H2 O, де L = три-(2-аміноетилметиленамін)-амін та [Cu(Еn)2 ] [Mn2 (С2 О4 )3 ]x6H2 O. Методом термогравіметричного аналізу та мас-спектрометрією іонізуючих частин виявлені продукти піролізу та встановлений механізм розкладу комплексу. Встановлені оптимальні умови синтезу каталізаторів, що впливають на ефективність електровідновлення кисню.