ЕЛЕКТРИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ П'ЄЗОЕЛЕКТРИЧНОГО ТЕМПЛАТА - Косоротов, В. Ф.; Щедрина, Л. В. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2012)
У роботі розглядаються електричні властивості п'єзоелектричного темплата, що представляє собою сендвичну систему у вигляді тонкого монокристалічного шару з неполярного п'єзоелектрика, жорстко прикріпленого до неп'єзоелектричної пластинки. Уніполярний стан у такій системі має місце тільки в шарі, у якому й формуються дипольні моменти високої щільності. Особлива увага приділяється розрахунку напруженості електричного поля поза темплата та для моделі кристалічного диска, затиснутого в його площині.