ОПТИЧНИЙ СЕНСОР ВОДНЮ НА ОСНОВI ПЛIВКИ ОКСИДУ ВОЛЬФРАМУ - Kolbasov, G. Ya.; Volkov, S. V.; Krasnov, Yu. S.; Fomanuk, S. S. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2008)
Катодне осадження оксиду вольфраму в імпульсному режимі, а також спільне його осадження з деякими індикаторами (ауріном, нейтральним червоним, метиленовим блакитним) дозволило модифікувати наноструктуру отриманих хемiхромних плівок WO3/Pt для оптичних сенсорів водню й змістити максимум забарвлення таких сенсорів з IЧ-областi спектра у видиму область. Запропоновано спосіб швидкого періодичного знебарвлення оптичного сенсора водню шляхом короткочасного приведення плівки WO3/Pt в контакт із електролітом.