ЯМР І ЯКР В ІНТЕРКАЛЬОВАНІЙ СПОЛУЦІ GaSe:Li - Khandozhko, Alexander; Lastivka, Galina; Kovalyuk, Zachar (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2008)
Методом ядерного магнітного резонансу було встановлено, що в міжшаровому просторі інтеркальованої Li шаруватої сполуці GaSe існують два стани літію — рухомі іони Li+ та фіксовані, жорстко пов’язані з граткою. Спостереження ЯМР 7 Li в градієнтному магнітному полі дозволило отримати інформацію про просторовий розподіл інтеркалянта в об’ємі зразка GaSe. Із спектрів ЯКР 69Ga випливає, що деформація кристалічного шару (SeGa-Ga-Se) стає відчутною при вмісті інтеркалянту NLi ≥ 1020 см-3.