ВИСОКИЙ СЕНСОРНИЙ ПОТЕНЦІАЛ САМОВПОРЯДКОВАНИХ МЕТАЛЕВИХ НАНОСТРУКТУР - Zamkovets, A. D.; Kachan, S. M.; Ponyavina, A. N. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2008)
Експериментально і теоретично досліджено вплив латеральних електродинамічних взаємодій між срібними наночастинками в щільноупакованих монослоях на чутливість частоти резонансу поверхневого плазмонного поглинання до зміни показника заломлення діелектричного оточення. Встановлено значне концентраційне збільшення сенсорної здатності щільноупакованих моношарів у порівнянні з окремими наночастинками.