ДОСЛІДЖЕННЯ РЕНТГЕНІВСЬКИХ СПЕКТРІВ КАОННИХ ТА ПІОННИХ АТОМІВ ЯК ЗАСІБ ДЛЯ ДЕТЕКТУВАННЯ ЯДЕРНОЇ СТРУКТУРИ - Khetselius, O. Yu.; Turin, A. V.; Sukharev, D. E.; Florko, T. A. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2009)
На підставі КЕД теорії збурень з урахуванням ядерних, обмінно-кореляційних, релятивістських та радіаційних ефектів розраховані енергії рівнів та енергетичні зсуви для важкого Li-подібного урану, деяких каонних та піонних атомів. Оцінка шуканих спектрів є одним із нових засобів детектування ядерної структури.