КОМБІНОВАНИЙ МЕТОД КЕРУВАННЯ ЛОГІЧНИМ СТАНОМ КРІОТРОНІВ НА ОСНОВІ СКВІДІВ - Tyhanskyi, M. V.; Partyka, A. I. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2009)
В роботі вдосконалено математичну модель перехідних процесів в джозефсонівських елементах пам’яті (кріотронах), які можна створити на основі надпровідних квантових інтерферометрів (СКВІДів). Кріотронами служили двоконтактні СКВІДи, керування логічним станом яких було досліджено методами математичного моделювання. Нами запропоновано комбінований спосіб керування логічним станом таких кріотронів, оскільки простий спосіб керування за допомогою тільки імпульсів магнітного потоку не забезпечує стабільної роботи кріотронів під час зворотних логічних переходів “1”→ “0”. Показано, що прямі логічні переходи “0”→ “1”можна ефективно реалізувати за допомогою керуючих імпульсів магнітного потоку, а переходи “1”→ “0”– керуючих імпульсів струму. Розраховано перехідні характеристики кріотронів під час прямих і зворотних логічних переходів.