ВИКОРИСТАННЯ НАПІВМАГНІТНИХ НАПІВПРОВІДНИКОВИХ НАНОЧАСТИНОК ДЛЯ ВІЗУАЛІЗАЦІЇ СТРУКТУР БІОЛОГІЧНИХ ТКАНИН - Fediv, V. I.; Davydenko, I. S.; Savchuk, A. I.; Marchenko, M. M.; Savchuk, T. A. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2010)
При оптимальних умовах синтезу отримано комплекс наночастинка напівмагнітного напівпровідника CdMnS — меркаптоетанол. Утворення наночастинок проконтрольовано оптичними методами. Виявлено незалежність розмірів наночастинок від концентрації вихідних компонент у діапазоні 5∙10-4 — 5∙10-2 моль/л. Деякі структури біологічних тканин виявлені селективною люмінесцентною візуалізацією з використанням наночастинок на прикладі досліджень гістологічних зрізів плацентарної тканини.