РОЗРОБКА ПЛІВКОВИХ ШАРІВ СУЛЬФІДУ КАДМІЮ ДЛЯ ЕКОНОМІЧНИХ СОНЯЧНИХ ЕЛЕМЕНТІВ - Kudiy, D. A.; Klochko, N. P.; Khrypunov, G. S.; Kovtun, N. A.; Krikun, K. Y.; Belonogov, E. K. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2009)
Досліджено структурні і оптичні властивості плівок сульфіду кадмію, отриманих методом хімічного осадження з розчину. Структурні параметри визначені рентгендифрактометричним методом, в якому області когерентного розсіяння (о.к.р.) та мікродеформації визначались шляхом аналітичної обробки окремих рентгендифрактограм. Проведена математична обробка спектрів пропускання шарів сульфіду кадмію. Кристалічна структура та оптичні властивості досліджених плівок CdS визначаються товщиною та технологією осадження шарів CdS.