ЧОТИРЬОХКАНАЛЬНИЙ БІОСЕНСОРНИЙ АНАЛІЗАТОР САХАРИДІВ - Dzyadevych, S. V.; Soldatkin, A. P.; Soldatkin, A. A.; Peshkova, V. N.; Vasilenko, A. D.; Melnik, V. G.; Mikhal, A. A.; Semenycheva, L. N.; Rubanchuk, M. P. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2009)
Розглянуто проблеми реалізації високочутливих і точних кондуктометричних біосенсорних систем. Наведено склад, структурні схеми, функції програмного забезпечення та зовнішній вигляд мультисенсорного аналізатора сахаридів. Поперeдні експериментальні дослідження свідчать, що розроблена система дозволяє визначати роздільно концентрації цукрози, глюкози, лактози та мальтози з необхідною для промисловості чутливістю i може бути основою для створення сучасного аналітичного обладнання для одночасного оперативного визначення концентрації декількох сахаридів в харчовій промисловості.