ЛЮМІНЕСЦЕНТНІ ВЛАСТИВОСТІ НАНОКРИСТАЛІВ СУЛЬФІДУ КАДМІЮ, ЩО ЛЕГОВАНІ АТОМАМИ ЛІТІЮ І АЛЮМІНІЮ - Сминтина, В. А.; Скобєєва, В. М.; Малушин, М. В. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2011)
Досліджувалось отримання і люмінесцентні властивості нанокристалів (НК) CdS, що легировані домішками Li. Леговані НК були отримані методом золь-гель технології в желатиновому розчині. Обговорюється механизм люмінесценціі НК CdS (Li) з λмакс =520 нм і показано покращення стабільності люмінесценції при сумісному легуванні CdS атомами металлів Li и Al.