ВПЛИВ ПОПЕРЕДНЬОГО ОПРОМІНЕННЯ НА МАГНІТНУ СПРИЙНЯТЛИВІСТЬ Cz-Si, ТЕРМООБРОБЛЕНОГО ПРИ 700-1000 °С - Tsmots, V. M.; Litovchenko, P. G.; Pavlovskyy, Yu. V.; Litovchenko, O. P.; Pankiv, I. S.; Luchkevych, M. M. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2009)
Досліджено залежності парамагнітної складової магнітної сприйнятливості (МС) кремнію від дози попередньо опромінення швидкими нейтронами (fn), після послідуючої термообробки зразків при 700-1000о С. На основі результатів вимірювання магнітної сприйнятливості показано, що на величину парамагнітної складової, яка виникає після зазначених термообробок кремнію, суттєво впливає попереднє опромінення дозами до величини порядку 1018 fn/см2 . При подальшому збільшенні дози опромінення цей вплив значно послаблюється. Розглянуто імовірні механізми дефектоутворення, які пояснюють виявлені особливості.