CЕНСОРНА СИСТЕМА ДЛЯ АВТОМАТИЧНОГО ВИЗНАЧЕННЯ ТОВЩИНИ ПАПЕРУ НА БАЗІ УНІВЕРСАЛЬНОГО СЕНСОРНОГО ІНТЕРФЕЙСУ - Yurish, S. Yu. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2009)
У статті описана недорога автоматична сенсорна система підвищеної надійності та швидкодії (∼ 15 мс) для визначення товщини парперу. Сенсорна система містить недорогий перетворювач освітленості в частоту й інтегральну мікросхему універсального сенсорного інтерфейсу. Розроблена сенсорна система має широкий динамічний діапазон 5 000 000 : 1, високу завадостійкість і роздільчу здатність, а також мінімальні апаратурні витрати. Завдяки невисокій ціні й мінімальному числу електронних компонентів, така сенсорна система може використовуватися не тільки у фотопринтерах, але й в офісних лазерних і струминних принтерах.