КОРЕЛЯЦІЙНА ОБРОБКА ІНФОРМАЦІЇ В БІОСЕНСОРАХ НА ОСНОВІ ПОВЕРХНЕВОГО ПЛАЗМОННОГО РЕЗОНАНСУ - Voitovych, I.; Yavorsky, I. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2009)
Розглянута можливість використання антишумового кореляційного методу обробки сигналів в біосенсорах на основі поверхневого плазмонного резонансу (ППР-сенсорах). Обгрунтоване застосування вказаного методу для визначення координатного зсуву резонансної характеристики, який є показником наявності аналіту в досліджуваній пробі. Наведено приклад аналітичного розрахунку кореляційного сигналу для гаусівського роз- поділу інтенсивності інформаційного світлового потоку. Показано, що кореляційний метод, в залежності від конкретного призначення і вартості сенсора, може забезпечити кутову роздільну здатність 0 0 Δθ − min ~ 0,01 0,0003 .