ПЕННІНГІВСЬКА ТА СТОХАСТИЧНА ІОНІЗАЦІЯ АТОМІВ У ЗОВНІШНЬОМУ ЕЛЕКТРИЧНОМУ ПОЛІ ЗА РАХУНОК ЗІТКНЕНЬ - Mikhailenko, V. I.; Kuznetsova, A. A. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2009)
Розвинуто теорію пеннінгівської та стохастичної іонізації атомів при наявності зовнішнього електричного поля за рахунок зіткнень в межах операторної теорії збурень і методу стохастичного рівняння Фоккер-Планка. Наведені оцінки перерізів пеннінгівського процесу для пар He — H, Na.