МОДЕЛЮВАННЯ ПЕРЕХІДНИХ ПРОЦЕСІВ В ІНФОРМАЦІЙНИХ ПЕРЕТВОРЮВАЧАХ — ДЖОЗЕФСОНІВСЬКИХ КРІОТРОНАХ - Tyhanskyi, M. V.; Krysko, R. R.; Partyka, A. I. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2009)
В роботі показано, що керувати логічним станом джозефсонівських елементів пам’яті (кріотронів) можна не тільки дією зовнішніх імпульсів струму, а також за допомогою імпульсів магнітного потоку. Методами математичного моделювання досліджено перехідні процеси в кріотронах під час зміни їх логічного стану та розраховано перехідні характеристики кріотронів для робочої температури T = 81,2 К. Виявлено особливості поведінки джозефсонівських кріотронів та досліджено вплив параметрів моделі на прямі логічні переходи “0”→“1”та зворотні логічні переходи “1”→“0”.