ВПЛИВ МАГНІТНОГО ТА РЕНТГЕНІВСЬКОГО ПОЛІВ НА ЕЛЕКТРОФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ СЕНСОРІВ ТЕМПЕРАТУРИ - Pavlyk, B. V.; Hrypa, A. S.; Lys, R. M.; Slobodzyan, D. P.; Didyk, R. I.; Shykoryak, J. A. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2009)
Методом ємнісної спектроскопії досліджено вплив магнітного та рентгенівського полів на формування радіаційних дефектів в кремнієвих сенсорах температури. Показано, що генеровані рентгенівським випромінюванням радіаційні дефекти є більш чутливі до дії слабких магнітних полів у порівнянні із структурними дефектами. Дія слабких магнітних полів (В=0,17 Тл) на закономірності зміни ВФХ бар’єрних структур є протилежною до дії рентгенівського випромінювання.