ДОСЛІДЖЕННЯ ГЕМОДИНАМІКИ МІКРОЦИРКУЛЯТОРНОЇ ЛАНКИ СИСТЕМИ КРОВООБІГУ - Voitovych, I. D.; Brayko, Yu. O.; Degtjaruk, V. I.; Imamutdinova, R. G.; Minov, Yu. D.; Sutkovyy, P. G. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2009)
Розроблено портативний прилад для неінвазійного дослідження гемодинаміки мікроциркуляторної ланки системи кровообігу. В основу роботи приладу покладений принцип виміру кровонаповнення тканини пальця шляхом використання двохвильового опромінення. Величина кровонаповнення вимірюється залежно від часу й надлишкового тиску в манжеті, що одягається на палець. Форма цієї залежності характеризує стан периферійної системи кровообігу й може використовуватися в діагностичних цілях.