ВПЛИВ ТРИВАЛОГО НЕЙТРОННОГО ОПРОМІНЕННЯ НА ОПТИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ АМОРФНОГО СПЛАВУ Fe70Cr15B15 В ІНФРАЧЕРВОНІЙ ОБЛАСТІ - Поперенко, Л. В.; Носач, Д. В.; Юргелевич, І. В. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2011)
Досліджено вплив тривалого нейтронного опромінення на оптичні властивост і аморфного металевого сплаву Fe70Cr15B15 в інфрачервоній області ν=400-5000 см-1 методом спектральної еліпсометрії. Встановлено, що поведінка діелектричної проникності стрічок Fe70Cr15B15 в ІЧ області не може бути описана друдеподібними залежностями після нейтронного опромінення. Зміни оптичних сталих сплаву Fe70Cr15B15 пов’язані з частковим зняттям напруг у поверхневому шарі стрічок, тобто формуванням більш однорідної структури сплаву.