ДЕТЕКТУВАННЯ ДИНАМІКИ РОТАЦІЙНОГО ЗБУДЖЕННЯ МОЛЕКУЛ У ПОЛІ ЛАЗЕРНОГО ВИПРОМІНЮВАННЯ ТА МОЖЛИВЕ ВИКОРИСТАННЯ У ЛАЗЕРНО-ФОТОІОНІЗАЦІЙНОМУ МЕТОДІ ОЧИЩЕННЯ НАВІВПРОВІДНИКОВИХ МАТЕРІАЛІВ - Shpinareva, I. M. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
Розглянуто проблему детектування динаміки ротаційного збудження, іонізації та дисоціації молекул у полі лазерного випромінювання у межах теорії оптимального керування. Нова багаторівнева оптимізаційна модель визначення оптимальної форми лазерного імпульсу для досягнення максимальної ефективності лазерної дії у процесі селективного збудження та іонізації молекул використана у розрахунку параметрів оптимального збудження молекул HBr. Розраховано залежність функціоналу якості ( число частинок) від величини ротаційної енергії та довжини хвилі лазерного випромінювання.