БАГАТОПЕРЕХІДНІ КРЕМНІЄВІ ФОТОПЕРЕТВОРЮВАЧІ ЯК СЕНСОРИ У СИСТЕМАХ ОПТИЧНОЇ ЛОКАЦІЇ - Кіріченко, М. В.; Копач, В. Р.; Зайцев, Р. В.; Куца, Н. В.; Крикун, К. Ю. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2011)
Наведені результати експериментального та теоретичного дослідження можливост і використання багатоперехідних кремнієвих фотоелектричних перетворювачів (ФЕП) як сенсорів у системах оптичної локації. Експериментально встановлено, що досліджуваним багатоперехідним ФЕП притаманний лінійний характер спаду залежності напруги холостого ходу норм ( ) ХХ U α та струму короткого замикання норм ( ) КЗ J α зі збільшенням величини кута α надходження випромінювання до їх фотоприймальної поверхні. Запропоновані напрямки подальшого удосконалення конструкції багатоперехідних ФЕП, реалізація яких дозволить полегшити реєстрацію сигналу від сенсора вимірювальним приладом та більш гнучко керувати характером спаду залежності норм ( ) ХХ U α за рахунок спрямованого регулювання часу життя неосновних носіїв заряду у базових кристалах.