ДЕТЕКТУВАННЯ ПАРАМЕТРІВ ПЛАЗМИ ТОКАМАКА DE FONTENAU-AUX-ROSES НА ОСНОВІ ТЕОРЕТИЧНОГО МЕТОДУ РЕНТГЕНІВСЬКОЇ СПЕКТРОСКОПІЇ: НОВА СХЕМА - Gurnitskaya, E. P. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
Нова високоточна теоретична схема рентгенівської спектроскопії використана у задачі детектування і діагностики параметрів плазми токамака de Fontenau-aux-Roses (TFR). Наведені нові дані параметрів плазми токамака та довжин хвиль переходів у сателітних спектрах He-подібних іонів Ar,Sc,V,які знаходяться у добрій згоді з даними TFR вимірювань.