ВИПРОБУВАННЯ МАКЕТУ ДАТЧИКА ТИСКУ З ПНЕВМОМЕХАНІЧНИМ РЕЗОНАТОРОМ - Chernyak, M. G.; Bondarenko, O. M.; Skripkovsky, G. O. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
Розглянуто конструкцію, принципи побудови і результати випробувань макету датчика тиску з пневмомеханічним резонатором. Результати показали можливості вимірювання макетом тиску з використанням демпфірування і пружності газу, основна приведена похибка яких не перевищуватиме 0,1%. Розбіжність отриманих експериментально та аналітично коефіцієнтів і характеристик склала менше 20%, що підтверджує розроблену авторами теорію побудови датчиків тиску з пневмомеханічним резонатором.