АНАЛІЗ ГАЗОЧУТЛИВИХ ЕФЕКТІВ В ЕЛЕКТРОПРОВІДНОСТІ КЕРАМІЧНИХ СИСТЕМ НА ОСНОВІ ОКСИДУ ЦИНКУ - Lyashkov, A. Yu.; Tonkoshkur, A. S.; Gomilko, I. V. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
Запропонована модель опису чутливості електропроводності кераміки кераміки ZnO-Ag2O до парів етилового спирту. Ця модель використовує уявлення про розкладання парів спиртів на оксиді цинку, у ході якого відбувається розпад молекули спирту на альдегід і водень. Отримані результати свідчать про адекватність запропонованої моделі експериментальним даним.