ТЕРМОГРАВІМЕТРИЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ КОМПЛЕКСІВ ПРЕКУРСОРУ ДЛЯ ОДЕРЖАННЯ НАНОРОЗМІРНИХ ПЛІВОК ДВООКИСУ ОЛОВА - Гріневич, В. С.; Сминтина, В. А.; Савін, С. М.; Філевська, Л. М.; Улуг, Б.; Халук Туркдемір, М.; Улуг, А.; Ялткая, С. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2011)
У роботі представлені результати термогравіметричних досліджень двох комплексів прекурсору двоокису олова для чутливих елементів сенсорів, що дозволили встановити й зіставити основні етапи їхнього розкладання. Розходження в процесах розкладання комплексів обумовлені розходженнями в їхньому складі, а саме, у наявності (у комплексі № 1) або відсутності (у комплексі № 2) молекул координованої води. При термічному розкладанні комплексу вода в його складі виконує функцію його розпушення, що дозволяє одержувати плівки двоокису олова з нанорозмірними зернами.